fbpx
Elimäenkatu 20 A (katutaso), 00510 Helsinki ma-pe 9-16

Hävikkiä vähentämällä parannat tulostasi, tehostat toimintaasi ja vähennät merkittävästi kustannuksiasi. Voit myös käydä nukkumaan paremmalla mielellä, sillä mahdollistat kyseisellä teolla tuleville sukupolville samanlaisen elintason, josta me olemme päässeet nauttimaan.

Ruoantuotanto, tarkemmin maatalous, on yksi suurimmista päästöjen aiheuttajista maailmasta. Sen päästömäärää on jatkuvasti pyritty pienentämään ja siinä ollaankin onnistuttu. Pienemmät päästöt tuotantovaiheessa eivät kuitenkaan hyödytä, jos lopussa ruoka päätyy roskiin eikä hyötykäyttöön. Roskiin päätyvän ruoan valmistuksessa ja tuotannossa syntyneet päästöt ovat syntyneet turhaan.

Pelkästään Suomessa luvut ovat  päätä huimaavia. Päivittäiset ruokahävikistä johtuvat kustannukset noin 130 000 € ja koko Suomen ravintola-alan ruokahävikki on noin 75-80 miljoonaa kiloa vuodessa. Ravintoloissa asiakkaiden annoksista jää keskimäärin 4-8 prosenttia syömättä. Sen vuoksi ravintolat ovatkin Suomessa toiseksi suurin hävikin aiheuttaja heti kotitalouksien jälkeen.

Hävikin vähentäminen on pitkäkestoinen prosessi, joka vaatii paljon perehtymistä ja panostamista. Jokaisen ravintolan tulee löytää oma keinonsa, joka toimii juuri heille. Myös erilaisilla säädöksillä kyetään vähentämään hävikkiä koko maanlaajuisesti. EU onkin ottanut yhdeksi tavoitteekseen vähentää elintarvikejätettä.

Nyt tähän on kuitenkin helpompi ratkaisu: Ahola-Cloud! Sen avulla toimit suunnannäyttäjänä muulle ravintola-allalle ja olet askeleen edellä kilpailijoitasi. Ahola-Cloud auttaa sinun ravintolaasi vähentämään hävikkiä merkittävästi sekä optimoi toimintasi tehokkaasti. Tutustu lisää linkistä: www.kassakone.fi/pilvipalvelu