fbpx
Elimäenkatu 20 A (katutaso), 00510 Helsinki ma-pe 9-16

Vuosi 2018 on ollut todellinen murrosvuosi erilaisten maksutapojen suhteen.  Maailmalta tulleiden vaikutteiden seurauksena rannekemaksaminen eli niin kutsutut cashless-rannekkeet ovat vallanneet suurimman osan Suomen festareista. Tämä on mahdollistanut maksamisen vain ranneketta näyttämällä lukijaan, samalla tavoin kuin lähimaksussa.

Tavoitteena festivaalijärjestäjillä on full cashless eli täysin käteisettömät festivaalit. Monet festarit ovatkin luopuneet jo kokonaan kortti- sekä käteismaksamisesta. Esimerkiksi Weekend Festival sekä Ilosaarirock ilmoittivat, että vuonna 2018 festivaalialueella voi maksaa vain ja ainoastaan Cashless-rannekkeella. Käteisettömien festivaalien tarkoituksena on vähentää jonoja, kasvattaa myyntiä sekä lisätä turvallisuutta.

Rannekemaksaminen toimii siten, että lataat rahaa rannekkeeseen ja sen jälkeen kykenet käyttämään ranneketta maksamiseen ladatun rahasumman verran. Voit myös liittää rannekkeeseen luottokorttisi, jos et halua ladata rannekkeeseen rahaa. Rannekkeeseen voit ladata rahaa joko ennen festareita tai festareiden aikana netissä (esimerkiksi Mobile Paylla) tai festareilla latauspisteissä (käteisellä tai kortilla). Käyttämättä jääneet rahat saat takaisin tilillesi festareiden jälkeen. Maksaminen rannekkeella tapahtuu yksinkertaisesti vain näyttämällä ranneketta lukijaan. Rannekkeessa ei ole ostorajaa samalla tavalla kuin kortin lähimaksussa on.

Cashless payment
Cashless-ranneke