fbpx
Elimäenkatu 22-24 , 00510 Helsinki ma-pe 9-16
Myynti: 020 789 0750 / myynti@mando.fi Asiakastuki: 0600 123 56

Oikeastaan jokaiselle meistä on jotain tietoja jossakin pilvessä, vaikka pilvi-sana saattaakin kuulostaa vielä joillekin meistä hieman oudolta. Jos esimerkiksi käytät sähköpostia, Facebookkia tai Instagramia, on sinulla tietoja pilvessä.

Pilvipalvelu on yksinkertaisesti tietokoneiden (tai muiden internetin omaavien laitteiden) verkosto. Pilvipalvelu mahdollistaa, että samat tiedot ovat monen henkilön käytettävissä samaan aikaan verkon ylitse. Pilvessä voi säilyttää oikeastaan mitä käyttäjä vain haluaa, esimerkiksi palveluita, ohjelmia ja tietoja. Pilvipalveluiden käyttö onkin yleistynyt hyvin paljon sen lukuisien etujen vuoksi. Esimerkiksi Google Drive, OneDrive ja Dropbox pilvipalvelut ovat todella yleisiä tänä päivinä kuluttajien keskuudessa. Myös Facebookin, Instagramin ja Twitterin käyttäjämäärät kasvavat jatkuvasti, vaikka kaikki kuluttajat eivät välttämättä ymmärrä, että myös ne ovat pilvessä.

Pilvipalvelun suurimpia hyötyjä on lisääntynyt turvallisuus. Käyttäjän tietokoneen hajotessa tai kadotessa, tiedot eivät katoa, vaan ne löytyvät yhä pilvestä. Sen lisäksi pilvipalveluntarjoajat parantavat omaa tietoturvaansa paljon merkittävimmillä investoinneilla, kuin mihin mikään yksittäinen toimija kykenisi yksin. Pilvipalvelut ovat nykyään myös paljon toimintavarmempia kuin perinteiset yhdessä laitteessa tai yrityksen IT-ympäristössä olevat tiedot.

Toinen suuri pilvipalvelun etu on sen helppous ja nopeus. PIlvipalvelut ovat mahdollistaneet esimerkiksi sen, että kaikki kännykkäsi kuvat tallentuvat automaattisesti pilveen, jolloin kaikki perheenjäsenesi voivat tarkastella niitä välittömästä, vaikka maailman toiselta puolelta. Myös tietyn dokumentin tai ohjelman muokkaus samanaikaisesti usealta eri tietokoneelta onnistuu pilvipalvelujen avulla. Pilvipalvelu ei ole myöskään pelkkää tietojen jakamista varten, vaan käyttäjä voi valita, mitkä tiedot näkyvät muille, ja mitkä jäävät vain omaan tarkasteluun.

Kaiken kaikkiaan pilvipalvelut ovat helpottaneet lukuisilla eri tavoilla kuluttajien elämää. Lähivuosina on kyetty helpottamaan myös yrittäjän arkea kassajärjestelmien pilvipalveluilla. Yhdistämällä nykyaikaisen kassan, esimerkiksi Casion V-R sarjan kassan, markkinoiden edistyksellisimmän kassajärjestelmien pilvipalvelun eli Ahola Cloudin kanssa, takaat yrittäjänä itsellesi vaivattoman ja helpon tulevaisuuden sekä lisäät toimintasi ketteryyttä. Tutustu ja tilaa osoitteesta: www.kassakone.fi/pilvipalvelu