fbpx
Elimäenkatu 22-24 , 00510 Helsinki ma-pe 9-16
Myynti: 020 789 0750 / myynti@mando.fi Asiakastuki: 0600 123 56

Kirjanpito ei ole ollut ikinä yhtä helppoa ja yksinkertaisesta kuin se on tällä hetkellä. Oikeilla laite- ja ohjelmistovalinnoilla päästään eroon ikuisesta kuittirumbasta ja helpotetaan muutenkin merkittävästi yrityksen kirjanpitoa sekä taloushallintoa.

 

Kirjanpidon tarkoituksena on erotella yrityksen rahat, tulot ja menot yrittäjän omista rahoista, tuloista ja menoista. Tämä tapahtuu siten, että yrittäjä kerää sekä säilyttää liiketapahtumia kuvaavia ja koskevia aineistoja. Perinteisesti tämä on tarkoittanut sitä, että yrittäjä on säilyttänyt kassakoneesta saatavia päiväraportteja sekä kontrollinauhoja kirjanpitoaan varten kuuden vuoden ajan. Lopputuloksena on suuri kasa kuitteja tai todella työläs kuittien skannausprosessi.

 

Ei ole nykypäivää säilyttää suuria kasoja kuitteja, vaan kirjanpito on muuttunut yhä digitaalisemmaksi. Nykyään onnistuu kuittien tallentaminen pilveen sekä myyntitietojen automaattinen siirtyminen pilveen. Tämä helpottaa merkittävästi yrityksen kirjanpitoa ja taloushallintoa. Markkinoille onkin tullut lukuisia digitaalisia taloushallinnon ohjelmia, kuten Holvi, joka toimii liiketoimintatyökalujen All-in-one ratkaisuna. Nykyään anniskeluoikeuden omaavat ravintolat voivat myös toimittaa määräajoin vaadittavat myyntiä ja muuta toimintaa koskevat tiedot valvontaviranomaisille digitaalisesti.

 

Nykyaikaiset kassat, kuten Casion VR-sarjan kassakoneet, mahdollistavat digitaalisen kirjanpidon myös ilman kassan ulkopuolisia ohjelmia. VR-sarjan kassa yhdistettynä Ahola-Cloudin kanssa takaa sinulle helpon ja vaivattoman kirjanpidon, etkä joudu enää toimimaan suurien kuittimäärien kanssa. Kirjanpitäjäsi saa tarvittavat tiedot sähköisesti eikä sinun tarvitse mennä käymään hänen luonaan. Sen lisäksi myyntisi siirtyvät automaattisesti pilveen ja sinä voit keskittyä omaan ydinomaamiseesi. Tämä mahdollistaa joustavan tavan toimia, sillä myyntisi ovat käytettävissä missä tahansa pääset internettiin.