fbpx
Elimäenkatu 20 A (katutaso), 00510 Helsinki ma-pe 9-16

Ohessa kohtia miten uusi alkoholilaki muuttaa ravintoloiden toimintaa. Itse laki astuu voimaan 1.3.2018 mutta ravintoloiden aukioloaikaa ja kauppojen A-oluen myyntiä koskevat kohdat ovat jo 1.1.2018

  1. Ravintoloille tulee ulosmyyntioikeus. Ravintolasta voi ostaa kotiin yhtä vahvoja alkoholijuomia kuin ruokakaupoista. Myyntiin ulos kuitenkin tarvitsee samat luvat kuin kaupoilla on.
  2. Kaupoista, kioskeista, huoltamoilta, kauppa-autoista ja -veneistä myytäviltä juomilta ei edellytetä, että ne ovat käymisteitse valmistettuja. Greippilonkero voitaisiin valmistaa aidosta ginistä.
  3. Anniskeluravintolat saavat vapaasti päättää aukiolonsa, ei sulkemispakkoa. Anniskelua saa olla kello 04 asti. Eli jos Brasiliassa alkaa aamulla keihäskisa, sporttiravintolaa voi pitää vapaasti auki, mutta alkoholia ei myydä kello 04 jälkeen.
  4. Ei enää erillisiä keskiolutoikeuksia. Ravintoloiden A- ja B-oikeuden poistuvat ja kaikki ravintolat saavat vapaasti päättää juomavalikoimansa.
  5. Ravintoloille taas oikeus pitää happy hour -tuntejaan. Ravintolat voivat mainostaa happy hour -tarjouksia.
  6. Vapaat tilaukset ravintoloissa. Jatkossa saa ostaa vaikka tuplaviskin ja muutakin kuin yhden juoman itselleen, kaverille saa viedä tuopin.
  7. Tilapäiset anniskeluluvat pelkällä ilmoituksella. Ravintola voi toimia millä tahansa festivaalilla pelkällä ilmoituksella. Myös niin sanotulla catering-luvalla voi anniskella pelkällä ilmoituksella erilaisissa juhlatiloissa.
  8. Ravintoloilla voi olla yhteisiä anniskelualueita, esimerkiksi festivaaleilla. Nykyisin kullakin ravintolalla on pitänyt olla oma karsina eikä toisen karsinaan ole saanut mennä. Jatkossa voi mennä jopa oman oluen kanssa naapurikapakan karsinaan.
  9. Alaikäinen, 16 vuotta täyttänyt henkilö voi anniskella alkoholia vuorovastaavan valvonnan alaisena.